Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 24 g fruktózy
  • 2 PL vody
  • 40 g DIABETSTAR  múky
  • maslo a múka na plech
  • plnka: 120 g makkého tvarohu
  • 40 g masla
  • 60 g marhuľového dia džemu
  • 8 tabletiek spolarinu
  • 1 dl šľahačkovej smotany
  • 20 g lieskových orieškov

Postup

Z bielkov, sorbitu a vody vyšľaháme tuhý sneh. Striedavo primiešame múku a žlĺky po jednom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný malý plech a upečieme. Po upečení plát stočíme do navlhčenej utierky a necháme vychladnúť. Potom utierku z platu odstránime a plat naplníme. Plnku pripravíme vymiešaním tvarohu s maslom, polovicou džemu a roztlčeného spolarinu. Nakoniec do plnky primiešame šľahačku. Naplnený plát zvinieme do závinu. Zvyškom džemu potrieme povrch závinu a posypeme strúhanými opraženými orieškami.

 

Prajeme Vám dobrú chuť.