Ingrediencie
- 2 vajcia
- 24 g fruktózy
- 2 PL vody
- 40 g DIABETSTAR múky
- maslo a múka na plech
- plnka: 120 g makkého tvarohu
- 40 g masla
- 60 g marhuľového dia džemu
- 8 tabletiek spolarinu
- 1 dl šľahačkovej smotany
- 20 g lieskových orieškov
Postup
Z bielkov, sorbitu a vody vyšľaháme tuhý sneh. Striedavo primiešame múku a žlĺky po jednom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný malý plech a upečieme. Po upečení plát stočíme do navlhčenej utierky a necháme vychladnúť. Potom utierku z platu odstránime a plat naplníme. Plnku pripravíme vymiešaním tvarohu s maslom, polovicou džemu a roztlčeného spolarinu. Nakoniec do plnky primiešame šľahačku. Naplnený plát zvinieme do závinu. Zvyškom džemu potrieme povrch závinu a posypeme strúhanými opraženými orieškami.
Prajeme Vám dobrú chuť.