Suroviny:

650 g fliačkov, 250 g šunkovej salámy, 2 vajcia, 200 ml mlieka, 120 g margarínu, 30 g bzl. strúhanky na pekáč, zelená petržlenová vňať, soľ.

Môžme použiť bezlepkové vaječné alebo kukuričné fliačky, alebo diabetické fliačky.

Tieto cestoviny sú vhodné nielen pre bezlepkárov alebo diabetikov, ale aj pre tých ktorý sa chcú zdravo stravovať, nakoľko tieto cestoviny majú nízky obsah sacharidov, vysoký obsah vláknin a nízku energetickú hodnotu.

Postup:

Fliačky varíme v slanej vode domäkka. Mäkké fliačky precedíme, prepláchneme studenou vodou, necháme dobre odtiecť a pomastíme tretinou rozpusteného tuku. Na druhej tretine tuku osmažíme na kocky nakrájanú salámu. Uvarené fliačky premiešame s opražnou salámou a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou (alebo pažítkou), podľa potreby dosolíme, dáme na pekáč, vymazaný zbytkom tuku a strúhankou. Fliačky krátko zapečieme, potom zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajcia a dopečieme. Podávame s chlebom.

Prajeme Vám dobrú chuť.