Diabetické recepty

Piškótový závin (aj pre diabetikov)

Primárne karty

  •  

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 24 g fruktózy
  • 2 PL vody
  • 40 g DIABETSTAR  múky
  • maslo a múka na plech
  • plnka: 120 g makkého tvarohu
  • 40 g masla
  • 60 g marhuľového dia džemu
  • 8 tabletiek spolarinu
  • 1 dl šľahačkovej smotany
  • 20 g lieskových orieškov

Postup

Z bielkov, sorbitu a vody vyšľaháme tuhý sneh. Striedavo primiešame múku a žlĺky po jednom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný malý plech a upečieme. Po upečení plát stočíme do navlhčenej utierky a necháme vychladnúť. Potom utierku z platu odstránime a plat naplníme. Plnku pripravíme vymiešaním tvarohu s maslom, polovicou džemu a roztlčeného spolarinu. Nakoniec do plnky primiešame šľahačku. Naplnený plát zvinieme do závinu. Zvyškom džemu potrieme povrch závinu a posypeme strúhanými opraženými orieškami.
 
Prajeme Vám dobrú chuť.    :)

Recept na pečenie diabetických zákuskov

Primárne karty

  •  




Postup:

Ako pri normálnych receptoch, s dodržaním predpisov stravy pre diabetikov. Oproti normálnym receptom treba použiť o 5-20% viac tekutiny.

 

Napr. linzerové cesto:  300g Diabetstar múka zákusky, 200g maslo (margarín), sladidlo, 40-50g vody.

Prajeme Vám dobrú chuť.     :P

 

Recept na pečenie diabetického chleba

Primárne karty

  •  

Postup:

Na prípravu 850g chleba – 500g múka Diabetstar,380ml vlažnej vody,15g čerstvého droždia

Robot na pečenie chleba:

ingrediencie nasypeme do nádoby, zapneme program na francúzsky chlieb(4 hodiny) a pečieme do tmavej farby.

Klasická rúra:

ingrediencie rozmiešajte a nechajte  na teplom mieste kvasiť. Plech posypeme múkou vytvarujeme cesto.  V horúcej rúre pečieme na 220C cca 30minút.

Použitím Diabetstar múky si upečieme chutný chlebík, ktorý je vhodný nielen pre diabetikov, ale aj pre tých ktorí si chcú udržať štíhlu líniu, pretože tieto múky obsahujú nižší obsah sacharidov.

Prajeme Vám dobrú chuť.             :P

 

Recept na pečenie diabetického chleba, bagetky alebo žemlí

Primárne karty

  •  

Návod na použitie: 500 g DIABESTAR Génius chlebovej zmesi, 370 g vlažnej vody, 14 g čerstvého droždia. Vo vode rozpustíme droždie, pridáme do k múke. Vypracujeme cesto, ktoré dáme vykysnúť cca. 8 -10 minút. Vytvarované cesto dáme do vymazanej formy (môže byť taká ako na biskupský chlebík), trochu necháme ešte podkysnúť na teplom mieste, aby sa cesto zdojnásobilo. Dáme do predohriatej rúry a pečieme pri 250 stupňoch 10 minút.  Potom pečieme ešte 50 minút pri 190 stupňoch.  

Chlebovú zmes možno použiť aj v domácej pekárni. Z tejto zmesi môžme pripraviť napr. aj žemle, bagetky, ktoré pečieme pri 190 stupňoch 25 minút. Môžme ich posypať so semienkami.

Použitím DIABESTAR Génius chlebovej zmesi má chlieb  nižší obsah sacharidov, vhodné aj počas odtučňovacej kúry.

Prajeme Vám dobrú chuť. :P